جواهرده یکی از مناطق زیبا در استان مازندران و شهرستان رامسر است.
در مورد نام این روستا عقاید مختلفی وجود دارد، در گذشته آن را جورده به معنی ده بالا در مقابل جیرده یعنی پایین ده مینامیدند.جواهرده منطقهای تاریخی با جنگلهای سرسبز است که نیمی از سال پوشیده از برف و در فصل تابستان از هوای بسیار مطبوع برخوردار است.
این منطقه رویایی، شاهکار طبیعت و نگین فیروزه فام کوههای البرز به شمار میرود که از 3 جهت در محاصره کوه قرار دارد.این منطقه با وجود فاصله کم از دریای خزر، در ارتفاع قابل ملاحظهای از سطح دریا که حدود 2 هزار متر است، قرار دارد.
جواهرده روزگاری مرکز دادوستد بود و با قزوین ارتباط داشته است اما جاده آن در سال ۱۳۵۰ به دست مهندسان آلمانی ساخته شده است.
این منطقه خاطره جنگ میرزاکوچک خان با قوای دولتی را در یاد دارد.
گهواره سنگی، سلاژپشته، شیرسنگی ، چشمه های زیبای طبیعی از مناطق دیدنی جواهرده به شمار می رود.از ورزشهای رایج منطقه کوهنوردی و صعود به ارتفاعات زیبای جواهرده (قله سماموس)، کشتی محلی گیله مردی و اسب سواری است.
مسجد آدینه و گورهای گبری از آثار تاریخی جواهرده به شمار میرود. ساخت بنای مسجد آدینه به حدود ۷۰۰ سال پیش و توسط شخصی به نام شل شریف برمی گردد. وی از بزرگان جواهرده بوده است.
پوشش محلی اغلب ساکنان دهستان جواهرده در مازندران جلوه خاصی دارد که این منطقه را از دیگر مناطق استان متمایز میکند.جواهرده رامسر در تابستان در پوشش نرم و لطیف مه، بهشت روح افزا و خیال انگیز است و کسی نمی تواند به رامسر بیاید و از جواهرده و طبیعت بکر و دست نخورده آن بهره نبرد و در جاده جنگلی اش روز خوشی را نگذارند؛ اما آیا در فصل های دیگر به ویژه در نوروز نیز جاذبه ای برای گردشگران دارد؟ بی گمان طبیعت جواهرده در هر فصلی گروهی را به خود می خواند؛ حتی روزهای سرد و سخت زمستانی بسیاری برای گردش در برف به آن جا می روند و دست کم روز جمعه خود را در آن جا به خوشی و شادی می گذرانند. در فصل بهار کوه سماموس و قله پربرف آن گروهی را به سوی خود می کشاند و در فصل پاییز جنگل با طبیعت رنگارنگ و رنگ آمیز دوباره طبیعت دوستداران طبیعت را چنان به وجد می آورد.